1. Vastgeroest
  Mensen die elke keer op dezelfde soort aanbestedingen inschrijven in dezelfde branche ontwikkelen na verloop van tijd  tunnel visie en zijn geneigd om te plakken en knippen. Hulp van een bid- of tendermanager die niet uit de branche komt werkt dan als een antiroestmiddel die de gedachten weer los maakt.

 

 1. Nieuwe ideeën
  Een externe bid- of tendermanager haalt alle benodigde informatie uit het bid team om succesvol te zijn en zorgt hiermee direct voor nieuwe ideeën en een sneeuwbaleffect voor het ontstaan van nieuwe ideeën.

 

 1. Andere kijk op de branche
  Een bid- of tendermanager die niet uit de branche komt heeft geen verleden en kennis die hem beïnvloeden. Hij moet snel en effectief de branche leren kennen en past daarbij al zijn kennis en ervaring uit andere branches toe. Deze combinatie zorgt voor een andere benadering van de aanbestedingsvraagstukken en daarmee nieuwe inzichten. Voor de medewerkers en het managers, die zorgen voor de kennisoverdracht, betekent dit dat ook zij nieuwe inzichten krijgen, die zij direct kunnen toepassen.

 

 1. Frisse kijk op het Tenderproces
  De vaste medewerkers zijn gewend om via een vast systeem te werken en hieruit komen vaste waarden voor alle aanbestedingen. Een bid- of tendermanager die in meerdere branches werkt, kijkt altijd naar Best Practice. Dit betekent dat hij kritisch kijkt naar de strategie, de processen en de toegepaste methodes en u mee neemt in een andere aanpak.